... tanenler, şarapların olgunlaşma sürecinde fıçılarda kendini göstermektedir. Absolümüz için kullanılan meşe talaşları, levha üretiminden elde edilen yan ürünlerdir.
Referans: CHENAB2
Ürün Ailesi: MEŞE
Ekstrakt Türü: Absolü
INCI Kodu: %50 QUERCUS ROBUR AHŞAP EKSTRAKTI / %50 TRİETİL SİTRAT
Üretim Ülkesi: FRANSA
Hasat Ülkesi: FRANSA
Bitkinin Bölümü: Ahşap
Bireysel Kullanım Kategorisi: Malzeme
Botanik Adı: Meşe gücü L.
Bileşim: %100 Saf ve doğal.
... regüle edilmiş tanklarda vinifikasyon yapılmaktadır. Şarap, malolaktik fermentasyondan önce 15 ila 20 gün sonra şişelenmektedir.
Tadım
Koyu yakut renginde olan bu şarap, olgun Cabernet Sauvignons'a özgü baharatlı notalarla yoğun meyvemsi bir burunla açılmaktadır. Ağızda tanenler yumuşak ve sıcak bir his verir. Yapı geniştir, orman meyveleri notaları ve yumuşak bir bitiş ile birlikte gelir. Bu şarap...
...Meşe fıçılarında (yüzde 25 yeni fıçılarda, yüzde 75 bir önceki şarap fıçılarında)
Tadım: Zarif ve karmaşık bir burun, menekşe, böğürtlen, ahududu ve parlak küçük siyah meyvelerin çeşitli aromaları ile birlikte, zarif zambak, siyah kiraz ve tatlı baharat notaları ile birleşiyor. Ağızda, şarap tazeliği, mineralliği ve lezzeti ile öne çıkıyor. İyi dengelenmiş tanenler, ağızda hafif bir tatlılık sunarak, genel olarak hoş ve dengeli bir his katıyor.
...CÉPAGES : %35 Merlot; %15 Cabernet Sauvignon; %50 Cabernet Franc
2016 : WINE ENTHUSIAST : 90/100 : « On iki ay meşe ve zengin tanenler, bu şaraba güçlü ve yapısal bir karakter kazandırmak için birleşti. Siyah erik tatlarının sulu bir alt yapısı ve asiditesi, bu şarabın olgunlaşsa bile bir tazelik dokunuşu sunmaya devam edecektir. Bu şık şarabı 2021'de içmenizi öneririz. »
Gümüş Madalya BORDEAUX...
...) ve Haute Valeur Environnementale (Seviye 3) sertifikasına sahip bu Bordeaux, bağdan şaraphaneye kadar titiz bir bakım görmüştür. Şarap yapımı ve olgunlaştırmadaki hedef, gurme ve hafif bir karakter elde etmektir.
ŞARAP YAPIMI
Meyve Ayıklama
Geleneksel Şarap Yapımı
Meşe Fıçılarda birkaç ay olgunlaştırma
ÜZÜM ÇEŞİTLERİ
Merlot
Cabernet Sauvignon
TADIM NOTLARI
Yoğun ve parlak kiraz kırmızısı rengi.
Kırmızı ve siyah meyvelerle ince nüanslı ve hoş bir burun.
Meyvemsi, pürüzsüz ve yuvarlak bir damak tadı, hafif bir anason ipucu ile erimiş tanenler tarafından desteklenmektedir.
...{"CÉPAGES":"ÜZÜM ÇEŞİTLERİ\n%50 Grenache %15 Syrah %15 Mourvèdre %15 Carignan %5 Cinsaut\nAlkol Derecesi 12,5°\n\nVINIFICATION\nÜzümler, tanenler ve şekerler arasında ideal bir denge sağlamak için optimum olgunlukta toplanır. Ezilir ve sapları ayrılır, ardından bir ay süreyle bekletilir. 21 ay boyunca beton tanklarda müdahale edilmeden olgunlaştırılır.\n\nDÉGUSTATION\nGüzel, koyu yakut rengi...
...Fransız Appellasyonu
Caladoc N
Kullanım
Şaraplık üzüm çeşidi
Fenoloji
Tomurcuklanma dönemi: Chasselas'tan 5 gün sonra.
Olgunlaşma dönemi: 2. dönem, Chasselas'tan 3 buçuk ila 4 hafta sonra.
Teknolojik Potansiyeller
Salkımlar büyük ve taneler orta boydadır. Bu çeşit, yoğun bir renge ve ilginç bir tanen yapısına sahip, çok gövdeli ve karakteristik şaraplar üretmeye olanak tanır (tanenler hem oldukça...
...Bu şarap, kiraz vurguları ile berrak, parlak, yakut kırmızısıdır. Merlot'un çeşit aromaları, kırmızı frenk üzümü ve siyah kiraz notaları ile kendini gösterir.
Saldırı belirgindir, vişne ve vanilya, bir anason ve bol bir final ile eşlik eder. Tanenler yumuşaktır.
...Beaujolais-Villages'ımız, güçlülüğünü damakta hissettirirken meyvemsi yapısını koruyan aynı yöntemle vinifiye edilmektedir.
Bu şarap, güzel, derin bir renge ve iyi bir tanen yapısına sahiptir. Burun, olgun, yoğun kırmızı meyve notalarıyla açılır. Damakta ince bir yapıya sahip olup, yumuşak, ipeksi tanenler barındırır. Bu canlı, gevrek şarap iyi bir aromatik kalıcılığa sahiptir.
...Esnek ve meyvemsi.
Kırmızı meyvelerin aromalarını ifade eden garnet elbisesi: böğürtlen, siyah frenk üzümü, kırmızı frenk üzümü, kiraz, menekşe ve dikkatlice dozlanmış esnek tanenler ile.
Servis: 15 - 16°C.
Önerilen yemek: Bir aperitif olarak çeşitli türlerle, bazı et ürünleriyle, ızgara, Akdeniz mutfağı, salata çeşitleri, peynirlerle.
...Güzel, oldukça yoğun bir yakut rengi. Derin bir kırmızı ve siyah meyve aroması, güzel bir netlik. Ağızda hoş bir yapı, pürüzsüz tanenler. Gelişim ve bitiş daha sert, aşırıya kaçmadan.
Alan: ŞATo BARDINS
Appellation: PESSAC-LÉOGNAN
Bölge: BORDEAUX
Renk: Kırmızı
Üzümler: Merlot %50 / Cabernet Sauvignon %25 / Cabernet Franc %25
Yetiştirme yöntemi: Organik dönüşüm
Hacim: 75cl
Ağırlık: 1 kg
Yıl: 2015
Karakter: güçlü...
...Château Lamothe-Cissac şarapları gençken derin bir yakut rengi sunar. Hava aldıkça, kırmızı meyve (frambuaz), pişirilmiş meyve ve tatlı baharat notalarını bir araya getiren geniş bir aromatik palet bulursunuz. Vanilya aromaları çok iyi entegre edilmiştir. Damakta dengeli bir bütünlük, yumuşak ve bol tanenler, çok zarif bir bitişe yer açar. Güzel bir saklama yeteneğine sahip olan bu şarap, yıllar geçtikçe deri, orman altı ve karmaşık duman notalarını ifade eder.
YIL:* 2017...
... sarılmış tanenler ile birlikte.
Genel İzlenim: Bu şarap, iyi bir eşleşme sunmaktadır.
Ürün: Château du Garde AOC Côtes de Bordeaux – Meşe fıçılarında olgunlaştırılmış
Alan: 0.5 ha
Üzüm Çeşidi: %100 Merlot
Toprak: Kilolu-kireçli - Platosu
Görünüm: Yoğun, derin, canlı ve taze bir renk.
...Performanslar
Ahşap katkısı, yumuşak ve ince tanenler, aromatik katkılar Fransız meşe ağacına çok yakın.
Tavsiyeler
Beyaz üzümler: 4 ila 5 ay sonra hafif ahşap tadı.
(Çok erken tadım).
Kırmızı üzümler: en az 10 ay olgunlaşma.
Kuruma
Doğal, açık havada, sert iklim koşullarında: yağmur, soğuk rüzgar ve doğal sıcaklık.
Kuruma süresi: 2 yıl.
...GÖZ: Güzel, derin ve berrak bir mor elbise. Hafif nar çiçeği yansımaları.
BURUN: Yoğun, ince ve zarif, kırmızı meyve (çilek, frenk üzümü) reçel aromalarını daha baharatlı notalarla harmanlıyor.
AĞIZ: Yumuşak ve yağlı bir başlangıç, ağzı mükemmel bir canlılıkla dengeliyor. Tanenler, oldukça belirgin ama büyük bir zarafetle, önümüzdeki yıllarda mükemmel bir olgunlaşma yeteneği kazandıracak.
kırmızı şarap: AOC...
...Güzel bir yakut elbise, parlak şarap, oldukça derin bir ton, renge olgunluk katan safran yansımaları.
Açık, yuvarlak ve hoş bir burun, biraz zencefilli ekmek ve kayısı notalarıyla.
İpeksi bir saldırı, ince, zarif bir gövde ve güzel bir güç. Belirgin tanenler olgunlaşmış ve finale belirli bir yumuşaklık katıyor.
Güzel bir ifade ile zarif bir şarap, kökenini vurguluyor.
Son 1 yüzyıldır şarap ve içki dünyasına yönelik meşe özleri, tanenler ve doğal aromalar geliştiren Fransız üretici. Bitkisel özlerin ve doğal aromatik preparatların tasarımı. Özel özlerin özel olarak hazırlanması. Meşe ağacının uzmanı ve içki alanındaki uygulamaları.