Hidrolize buğday glüteni
Hidrolize Buğday Gluteni, buğday unundan enzimatik hidroliz yoluyla elde edilen bir proteindir. Yüksek protein içeriğine, yüksek çözünürlük ve sindirilebilirliğe sahiptir ve az miktarda kül ve lif içerir. Raf ömrü iki yıldır. Foodcom S.A., Hidrolize Buğday Gluteni'ni 20, 25 kg torbalarda, Büyük Torbalarda veya dökme olarak temin etmektedir.
Hidrolize Buğday Gluteni, hayvan yemlerinde, evcil hayvan mamalarında, su ürünleri yemlerinde ve buzağı sütü yerine geçen ürünlerde yaygın olarak kullanılmasının yanı sıra, saç bakımı, vücut bakımı ve yüz kremleri gibi kozmetik ürünlerde de yer almaktadır. Gıda endüstrisinde, Hidrolize Buğday Gluteni spor beslenme tozlarında, fırın ürünlerinde ve şekerlemelerde kullanılmaktadır. Nihai ürünün dokusunu ve yoğunluğunu iyileştirebilir.