glanbia mozzarella için ürünler (3)

MOZZARELLA TRECCIA - TAZE İP SÜTÜ

MOZZARELLA TRECCIA - TAZE İP SÜTÜ

Mozzarella, pürüzsüz, düzgün ve beyaz renkte bir yüzeye sahip, elastik bir kıvama sahip taze bir peynir çeşididir. Tadı tatlı ve nazik, kokusu ise taze ve hoştur. Ustalarımızın becerilerinin bir sonucu olarak farklı şekillerde sunulmaktadır: lokmalık, düğüm, örgü, küçük örgü ve fiordilatte. Genellikle mozzarella, taze olarak tek başına aperitif olarak (fiordilatte tipik olarak dilimlenip sızma zeytinyağı ve domates ile tatlandırılarak ünlü caprese salatasının temelini oluşturur) veya yan yemek olarak, ana yemeklerle birlikte ve salata hazırlığında tüketilmektedir.
UVA PIZZUTELLA

UVA PIZZUTELLA

KUZey BARI BÖLGESİNİN ÖZELLİKLERİ
CACIORICOTTA - OLDUKÇA TUZLU RICOTTA

CACIORICOTTA - OLDUKÇA TUZLU RICOTTA

Cacioricotta, silindirik şekilli, yarı sert bir peynir olup, Puglia peynir geleneğinin tipik bir örneğidir. Puglia mutfağında bu ürün genellikle, tipik Puglia usulü çiğ makarna yemeği için rendelenerek kullanılır, ancak aynı zamanda tek başına dilimlenerek veya salatalar ya da pizzalar için baharat olarak da tüketilir.