Gıda Teknolojisi

Gıda Teknolojisi, gıda üretimi ve işleme alanındaki biyolojik ve kimyasal işlemlerle ve modern teknolojiyle ilgilenir. Gıdaların endüstriyel üretimi ve işlenmesi güvenli, kaliteli ve verimli bir şekilde gerçekleştirilmelidir. Bunun için özellikle bitkisel ve hayvansal hammaddelerin işlenerek dayanıklı, tüketilmeye hazır ve sağlık açısından zararsız gıdaların üretilmesi yer alır.

Gıda endüstrisinde Gıda Teknolojisi yaygın olarak kullanılır. Tarım, Gıda İşleme veya Gıda Paketleme gibi alanlar, gıdalarla ilgili süreci daha güvenli, dayanıklı ve verimli hale getirmek için teknolojiyi kullanır. Gıda Teknolojisinin uygulama alanları, gıdalarla çalışılan veya gıdaların kullanıldığı tüm sektörleri kapsar. Bu sektörün ürünleri, gıdaların hazırlanması, işlenmesi ve üretilmesini çeşitli bağlamlarda kolaylaştırma ve geliştirme olanağı sunar.