...Saman sarısı renkte, parlak yeşilimsi yansımalarla. Kuru, temiz, yumuşak ve taze lezzeti, zarafeti sayesinde, şarap tadımını öğrenmek için bir parametre haline gelmiştir.
Üzüm çeşidi: Chardonnay
Bölge: Venedik...
...Casonsei (veya casoncelli), Bergama mutfağının en bilinen yemeklerinden biridir. Bu dolgu makarna yemeği, domuz ve sığır etlerinin artıkları kullanılarak ortaya çıkmıştır. Zamanla, iç harcına eklenen: amaretti, kuruüzüm ve limon kabuğu ile zenginleşmiştir.
Pastificio Davena'nın “Bergamasca Casonsei”si, Ticaret Odası tarafından verilen “Bergamo Città dei Mille... Sapori” markasıyla sertifikalandırılmıştır.
250g ve 500g paketlerde mevcuttur.
...Şık bir tat ile yoğun aromalara sahip, et yemekleriyle eşleştirmek veya harika aperatifler yaratmak için ideal. Tüm patlıcanlar ve diğer malzemeler tek tek seçilmektedir.
İÇİNDEKİLER:
Taze patlıcanlar (sızma zeytinyağında ayrı ayrı kızartılmış), taze kırmızı biberler (ayrı ayrı kızartılmış), domates püresi, kapari, taze havuç, soğan, taze kereviz, yeşil zeytin, çam fıstığı, kuruüzüm, şeker...
...Önerilen Eşleşmeler
Aperitifler, kanepeler, antipasti, balık çorbaları, belirgin tatlı balıklar, haşlanmış sebzeler, soslu makarna, risotto.
Not
Sülfür içerir.
Kapasite: 1,5 ltl
Kod: 08295
Kategori: Köpüklü Şaraplar
Alkol Oranı: %11
Ülke: İtalya
Bölge: Piemonte
Üzümler: Denge içinde beyaz üzüm çeşitlerinden oluşan karışım.
Renk: Açık saman sarısı.
Koku: Yabani çiçeklerin hafif aroması, karakteristik.
Tat: Kuru, tuzlu, taze ve uyumlu.
...Tül içinde paketlenmiş
Malzemeler:
Yumuşak buğday unu tip '0' – Tereyağı – Kuruüzüm – Badem – Taze yumurta (yumurta sarısı) – Şeker – Bal – Tuz – Maya – Aromalar – Badem ezmesi ile dolgu.
...Üzüm: Negroamaro – siyah Malvasia – Primitivo
Üretim alanı: Taranto'nun Doğu Bölgesi
Toprak tipi: Kırmızı toprak, taşlı tüf ve/veya kireçtaşı karışımı
Bağ yetiştirme tipi: Destekli alberello
Bağ ortalama yaşı: 15 yıl
Ortalama üretim / hektar: 90/120 kantar üzüm
Hasat dönemi: Eylül
Üzüm hasat yöntemi: Manuel
Alkol: %11 - %12 vol.
Renk: Canlı pembe
Bukle: Karakteristik şarap kokusu
Tat: Kuru, çok uyumlu
Servis sıcaklığı (celsius): 8° 10° C
Tavsiye edilen: Aperatif, balık ve İtalyan mezeleri, deniz ürünleri, hafif çorbalar, sebzeler, mozzarella ve taze peynir.