... bırakıyorum; bu sırada mahzenimden Corbières veya Minervois şarabını alıyorum.
Bu, Castelnaudary'nin kral yemeğidir ve yerel geleneğin bir ürünüdür. Adını, pişirildiği kap olan cassole'den alır.
Efsane:
Cassoulet, Orta Çağ'da Castelnaudary sakinlerinin (Chauriens) şehit olduğu bir kuşatma sırasında doğmuştur.
Yiyecek kıtlığı karşısında, ellerindeki son malzemeleri bir araya getirip pişirerek ünlü Castelnaudary cassoulet'ini yaratmışlardır.
...4 adet WECK Corolle ® 1750 ml cam kapaklı ve bağlantı parçalı (klipsler dahil değildir)
Kapak kapasitesi (ml): 1750
Açılış çapı (mm): 100
Boyut (mm): 193
Ağırlık kapasitesi (gram): 1450, ürün türüne bağlı olarak
4'lü parti halinde satılmaktadır, kapaklar ve bağlantı parçaları ile birlikte.
Haşlanmış yemekler için idealdir, örneğin cassoulet, lahana turşusu, çorbalar, ördek butları vb.
...Languedoc ve Cathar Ülkesi'nin kalbinde, Aude'deki Castelnaudary'de, SODICAS CONSERVERIE, Audary markası altında, sizin için Güney-Batı'nın geleneksel mutfağının en iyilerini hazırlıyor. Cassoulet, konfitler, hazır yemekler, pastalar, jambon parçaları, foie gras, hepsi iyi yaşam ve iyi yemenin çağrıştırdığı ürünler. Yerel ürünlerimiz ve geleneksel tariflerimiz, tüketiciler tarafından giderek daha fazla tercih edilmektedir.