1955 yılında kurulan Tonnellerie Condachou, Fransa'nın en son kalan ailevi ve bağımsız fıçı imalatçılarından biridir. Dominique Condachou, 1995 yılında babası Marcel'in yerine geçmiştir. Şarapçılık ve şarap bilimi üzerine eğitim aldıktan ve tonnelier diploması aldıktan sonra, oğlu Clément 2010 yılında aile işletmesine katılmaya karar vermiştir. Birlikte çalışarak, kaybolmakta olan bir ustalığı gel...
...Boyutlar ve olası hacimler:
60, 120 ve 220 litrelik yıkanmış onaylı variller (Gıda ile temas için onaylı olmayan variller)
• Kapağı olanlar (kısmi açılış)
• Tam açılışlı
Özellikler:
Yenileme döngüsü:
• Ambalajın alınması, tartılması ve ardından kalıntıların vakumlanması
• Yüksek basınçla dış yıkama (200 bar, 60°C)
• Yüksek basınçla iç yıkama + yıkama katkısı
• Yağmur suyu ve şehir suyu ile durulama
• Kurutma
• Hava basıncı ile sızdırmazlık testi...
...TEDEM patentli yöntemiyle tamamen yenilenmiş barik.
Yenileme, fıçıyı derinlemesine açmak ve dezenfekte etmek için Ozon ile yapılır.
Kalan kükürt ve fıçıda bulunmuş olabilecek tüm yaşlandırmalar ortadan kaldırılır.
Mineral yelpazesi, merlot türü beyaz veya kırmızı şaraplar üzerinde yoğunlaşacaktır. Ayrıca, ruhlar da burada olgunlaştırılabilir.
...Yenileme süreci
Başların sökülmesi
Yeni ahşaba kadar çubukların tıraşlanması
Geleneksel kavurma
Baskı ile yeniden montaj
Sızdırmazlık testi
Dış zımparalama
İşaretleme, sevkiyat...