Ukrayna, Chornomorsk
...Yüksek kaliteli at kuyruğu kökü, toptan ot At asması yapraklarından yapılan yemekler oldukça popülerdir. Taze yapraklar değil, kurutulmuş olanlar kullanılır - kurutma sırasında fermantasyon gerçekleşir ve hoş bir tat kazanır, karakteristik acılık kaybolur. Köklerden ve rizomlardan elde edilen öz, sarı bir boya verir; yapraklar ve gövde ise yeşil bir boya sağlar. Rizom, deri tabaklamak için...
Almanya, Bad Bramstedt
...Kesilmiş biberiye, baharatlı ve acı bir ot buketi sunar ve içerdiği uçucu yağlar sayesinde yoğun bir aroma ile etkiler. Biberiyenin reçineli kokusu hemen çam, ladin ve tütsü anılarını canlandırır. Taze bir dal olarak ya da kurutulmuş, kesilmiş veya toz haline getirilmiş yapraklar olarak - biberiye, kuzu ve koyun eti, dana eti, dana gerdanı, domuz rosto, tavşan rosto, güveç, av etleri ve kümes...