...Saint-Véran - Domaine François 1er - BOURGOGNE
Terroir: Killi-kireçtaşı. Chardonnay
Yemek-şarap uyumu: deniz ürünleri, soslu balıklar
Şarap uzmanı tavsiyesi: 10 ile 12°C arasında servis edilmesi önerilir
Saklama süresi: 4 ila 5 yıl
Domaine: Domaine François 1er
Appellation: Saint-Véran
Yıl: 2019
Üzüm çeşidi: Chardonnay
Yetiştirme: Sürdürülebilir
Etiket: Kontrol Altında Menşei Belgesi...
...Bağ: Bourgogne'nin tam güneyinde, Beaujolais ile sınırda, appellation alanı köyün alanını aşmaktadır. Saint-Vérand köyü bir "d" harfi taşırken, appellation bu harfi taşımamaktadır çünkü altı köyde toplanmaktadır. 1971 yılında verilmiştir, Mâconnais bölgesinde verilen sonuncu appellation'dır.
Bağcılık:
Toprak: Chardonnay için ideal olan, Côte d'Or'un kireçtaşı katmanlarını uzatan Jura kireçtaşı...
...
Şarap bağı: 7 nesildir ailede olan Bodillard şarap bağı, Beaujolais ile Mâconnais arasında yer alan 7 şarap üretim bölgesine yayılmış 14 hektarlık bir alandan oluşmaktadır. Bazı şaraplar zaten Organik Tarım sertifikasına sahipken, yakında hepsi bu sertifikayı alacaktır. Parsellerin çeşitliliği, bağın farklı toprak türlerini (granit kumları, şist vb.) kapsamasını sağlamakta ve dolayısıyla çeşitli karakterlere sahip şaraplar üretmektedir.
Hacim: 75cl
Tür: Beyaz şarap
Üzüm çeşidi: %100 Chardonnay
AOC: Saint-Véran
Saklama: Şu anda içilebilir ve 2028'e kadar saklanabilir
Servis sıcaklığı: 10-12°C...