... yaparak, etki hızını artırmakta ve şok etkisi yaratmaktadır. Orto-para izomerinin, etki hızı ve kireçli topraklarda yeterli stabilite açısından tarımsal avantajları, Madrid Otonom Üniversitesi ve Alicante Üniversitesi gibi prestijli üniversiteler tarafından gerçekleştirilen çeşitli testlerde kanıtlanmıştır. Ayrıca, orto-orto izomer EDDHA içeriği, ürünün toprakta maksimum stabilite ve kalıcılığını garanti etmektedir. Ürünün köklere sunulmasından sonra genellikle 1-2 hafta içinde ürünün yeşermesi kendini göstermektedir.
SKU:n/a
Boyut:5 LİTRE...
... Genel olarak, bitkiler kök sistemlerini daha iyi geliştirir ve daha kolay erişilebilir besin maddelerine sahip olurlar. Bu ürünler genellikle sulama suyuna karıştırılarak kullanılır. Kullanımı, ekim veya dikim öncesinde ve kültürün ilk üçte biri boyunca önerilmektedir. Dozaj, toprak ve bitki özelliklerine göre ayarlanmalı ve formülasyonun besin zenginliği ile ilgili durumlarda uygulanmalıdır.
...Le Château La Croix de Marbuzet, 7,5 hektarlık bir bağa sahiptir. Saint-Estèphe'nin toprak yapısı, Gironde'yi gören çakıllı bir plato ile zenginleşen topraklarının yapısına bağlı olarak, asaletini kazanır ve iyi drenaj özelliklerine sahiptir. Yüzeyde, bu topraklar tipik bir Médoc hafifliği hissi verir. Ancak daha derinlerde, kireçli marn tabakası, şaraplara karakteristik özelliklerini kazandıran...
...Tarih: 2011 yılında Arnaud Roux-Oulié tarafından devralınan Château Francs Magnus, prestijli bir şarap mirasına sahiptir. Mükemmel bir kireçlitoprak üzerinde harika bir konumda bulunan bu Bordeaux Supérieur, tek parça halinde 13 hektarlık bir bağa ev sahipliği yapmaktadır. Son yıllardaki şarapları, keskinliği, zarafeti ve mineralliği ile öne çıkan Château Francs Magnus, Bordeaux şaraplarını...
... ve meyvemsi yapısıyla mükemmel bir şekilde bütünleşir. » Altın madalya MACON 2019
2015 WINE ENTHUSIAST : 91/100
Durum: Saint Emilion'un Kuzeydoğusunda Lussac belediyesinde yer alıyor
Sahibi: Jean Pierre Rivière
Toprak: kilolu-kireçli platolar...
...Château Pontet Barrail'in 17 hektarlık arazisi, ortalama yaşı 38 olan bağların tam anlamıyla gelişmesini sağlayan killi-kireçli ve kumlu çakıllı bir toprak üzerinde uzanmaktadır.
ŞARAP YAPIMI
Termo-regüle edilmiş paslanmaz çelik tanklarda geleneksel olarak yapılmakta, üçte bir oranında yenilenen meşe fıçılarda olgunlaştırılmaktadır.
ÜZÜM ÇEŞİTLERİ
%60 Cabernet Sauvignon
%30 Merlot
%6 Petit Verdot
%4 Cabernet Franc
TADIM
Granat rengi, kenarları ruby.
Kızarmış notalarla, tatlı baharatlar, incir ve olgun siyah meyve aromalarıyla dolu bir burun.
... aşamasında, ekimden hasat öncesine kadar kullanılabilir.
• Kullanımında, pestisit ve gübreleme için geliştirilen her türlü tarımsal mekanizasyon imkanı kullanılabilir.
• Toprakta bulunur ve toprak pH'sının yüksek olması nedeniyle bitkilerin makro ve mikro besin maddelerini emmesini kolaylaştırır.
• Kullanım sonrası toprağın tuzluluğunu azaltır ve önler.
• Kireçli ve aşırı kireçli topraklardaki kireci parçalar.
• Toprak sıcaklığını ayarlamaya yardımcı olur, böylece ürünlerin donma direncini artırır.
40 yılı aşkın bir deneyimle, Aizkibel A.Ş. beton, harç, asfalt ve farklı çeşitler ile granülometrilerde agrega üretimi için kireçtaşı çıkarımı, ezilmesi ve sınıflandırılması konusunda uzmanlaşmıştır.
...Fransız Appellasyonu
Chenin B
Kullanım
Şaraplık üzüm çeşidi
Fenoloji
Tomurcuklanma zamanı: Chasselas'tan 1 gün önce.
Olgunlaşma zamanı: 2. dönem, Chasselas'tan 3 hafta ile 3,5 hafta sonra.
Teknolojik Potansiyeller
Salkımlar orta büyüklükte ile büyük arasında değişir ve taneler küçük ile orta büyüklükte olabilir. Bu üzüm çeşidi, yetiştirme koşullarına ve toprak tiplerine (kireçli, şist) bağlı...
...Üzümler: Grenache %95, Carignan %5
Bağların yaşı: 15 yıl
Toprak: Kil- kireçli
Hasat: Makine ile
Tadım:
• Renk: Çok açık pembe
• İlk burun: Yoğun, narenciye (greyfurt) ve çiçeksi
• İkinci burun: Şaraplık şeftali
• Ağızda: Ferah, zarif, yuvarlak
• İyi bir kalıcılık
Yemek/şarap eşleşmesi:
• Güney mutfağına ait yemekler
• Salata, Izgara
Saklama: 2 yıl
Şarap yapımı:
Doğrudan presleme. Aromaların korunması için şıralar hızlıca soğutulur. Soğukta doğal tortulama. 16°C'de tankta şarap yapımı, ferahlık ve optimum akış için. Şişeleme öncesi ince tortular üzerinde olgunlaştırma.
... Bileşim : Pinot Noir %100
Toprak : Kireçli kil topraklar
Rakım : 250 - 320 metre
Maruz Kalma : Güney-Güney-Batı
Hasat : Manuel, Eylül
Tarım : Sürdürülebilir bağcılık
Şarap Yapımı : Pinot noir'un geleneksel yöntemlerle fermente edilip...
...Bağ: Bourgogne'nin tam güneyinde, Beaujolais ile sınırda, adlandırma alanı köyün alanını aşmaktadır. Saint-Vérand köyü bir "d" harfi taşırken, adlandırma taşımamaktadır çünkü altı köyde toplanmaktadır. 1971 yılına dayanmaktadır, Mâconnais bölgesinde verilen sonuncu adlandırmadır.
Bağcılık:
Toprak: %50'den fazla eğime sahip, tamamen güneye bakan çok kireçli kırmızı toprak. Tüm bağ işleri tamamen...
...Şarap: Bu şarap isminin, bu güzel Malbec'in zarafet ve incelikle evrildiği parsellerin kireçli topraklarını yansıttığı söylenebilir. Burada, Croisille ailesinin imzasını görebiliyoruz; güzel, çekici siyah meyveler (kiraz, erik, böğürtlen) ve tümünü oldukça sindirilebilir kılan lezzetli, yumuşak tanenler var. Bu şişeden, grafit notaları ve güzel bir minerallik sayesinde hoş bir karmaşıklık ortaya...
...Viognier blanc Le secret des amants cuvée "La Rencontre" VDF
LE SECRET DES AMANTS
Cuvée « La rencontre »
Toprak
İki terroirın buluşmasıdır, Hérault bölgesinden ve Haute vallée de l’Aude'den gelen viognierlerin ince bir evliliği, 150 ile 200 m yükseklikteki yamaçlarda yetiştirilmiştir. Topraklar kireçli ve çakıl açısından zengindir.
Üretim
Hasat erken yapılır. Alkol fermentasyonu, sıcaklık...
...Uluslararası Gilbert & Gaillard Altın Madalya 2019
YIL: 2018
ÜZÜM ÇEŞİDİ: Cabernet franc.
TOPRAK: Kil- kireçli.
ŞARAP YAPIMI VE OLgunlaşma: Üzümler çok güzel olgunlukta toplanmış, %100 saplarından ayrılmıştır. 15 gün boyunca sıcaklık kontrolü ile fermente edilmiştir. 6 ay boyunca paslanmaz çelik tankta olgunlaştırılmıştır.
APELLASYON: AOP Anjou Rouge.
TADIM NOTLARI: Yoğun kırmızı, nar...
... sarılmış tanenler ile birlikte.
Genel İzlenim: Bu şarap, iyi bir eşleşme sunmaktadır.
Ürün: Château du Garde AOC Côtes de Bordeaux – Meşe fıçılarında olgunlaştırılmış
Alan: 0.5 ha
Üzüm Çeşidi: %100 Merlot
Toprak: Kilolu-kireçli - Platosu
Görünüm: Yoğun, derin, canlı ve taze bir renk.
...AD: ŞAMPANYA
ÜZÜM ÇEŞİTLERİ: %65 Chardonnay ve %35 Pinot Meunier
Alkol: %12,5
Toprak: Kil- kireçli
Şarap Yapımı: 10 ay tankta ve 14 ay şampanya üretimi için
Hacim: 750 ml
Renk: açık sarı, ince ve düzenli kabarcıklar
Ağız: Narenciye notları, beyaz etli meyveler
Tavsiyeler: Aperatif olarak veya yemek boyunca tadına bakılabilir. Bu özel şarap, en basit yemekleri ön plana çıkaracak ve en zarif yemekleri şık bir şekilde vurgulayacaktır. 6 ile 8 °C arasında tüketilmesi önerilir.
...Tanıtım:
Yüksek EDDHA asidi konsantrasyonu, onu sadece etkileyici bir demir klorozu önleyici değil, aynı zamanda bitki gelişimini teşvik eden bir madde haline getirir.
EDDHA asidi, demiri pH'ye karşı çok stabil bir formda sekelte eder. Bu nedenle LIGAFER, çok kireçli topraklar dahil olmak üzere tüm toprak türlerinde etkilidir.
Ligafer, önleyici veya tedavi edici olarak kullanılabilir...
Salyangozların yetiştirildiği yer, bu yumuşakçanın yetiştirilmesi için optimal koşullar sağlayan özelliklere sahip bir arazide bulunmaktadır; kireçli ve nemli bir toprak yapısına sahip olup, yer altı su akıntıları ile beslenen, salyangozun gelişimi için ideal bir mikroklima sunmaktadır.
Hayvanlara sağladığımız besin tamamen doğaldır; yonca ve CAAE (Organik Tarımda Sertifikasyon Kuruluşu...
...Caporale şirketi, Puglia ve İtalya'nın zeytin yetiştiriciliğine tarihsel ve morfolojik olarak uygun olan bölgelerinden biri olan Canosa kırsalında kendi arazilerine sahiptir. Buradaki toprak özellikle taşlı, tüf, kireçli ve mineral tuzları açısından zengindir, bu da zeytin ağaçlarına ideal besin maddeleri kombinasyonunu sağlar. 1910'dan beri Caporale şirketi, Puglia'ya özgü ve Kuzey Bari...
CAUQUELLE MÜLKÜ, kırmızı ve çakıllı killi-kireçli bir toprak üzerinde bulunan bir aile bağlarıyla işletilen bir şarap bağlarıdır. Bağ, 25 hektar alana yayılmakta olup, bunun 21 hektarı AOC Coteaux du Quercy kırmızı şarap üretimine, 4 hektarı ise VDP du Lot kuru, tatlı ve yarı tatlı beyaz şarap üretimine ayrılmıştır. Mülk, yılda yaklaşık 35.000 şişe şarap üretmektedir.
...Le Château CITRAN, Bordeaux yakınlarındaki Médoc'ta yer almaktadır.
Şatonun bağları, asteroidal kireçtaşı / kil-kireçli bir toprak üzerinde 100 hektarlık bir alana yayılmaktadır. Şatonun bağlarındaki üzüm çeşitleri Merlot, Cabernet Sauvignon ve Cabernet Franc'tır. Le Château CITRAN'ın şarapları, AOC Haut Médoc Kontrol Altında Menşei Belgesi'ne sahip şaraplardır.
...BULUNDUĞUMUZ YER Trufas Imperial, Zaragoza iline bağlı Daroca bölgesinde yer alan Lechón köyünde bulunmaktadır. Trufamız, taze (Tuber Melanosporum) olarak bilinen Périgord trufası, bu geniş düzlüğe, Campo de Romanos'a özgüdür. TARLAMIZ Tarla için hiçbir yapay substrat eklemesi olmadan, topraklarımız, hafif toprak yapısı sayesinde su birikintilerini önleyen ve uygun pH seviyesine sahip kireçli...