... bir şarap sunmak için kil ve kireçtaşı ile çakıllı bir terroirden yararlanmaktadır.
ŞARAP YAPIMI
Paslanmaz çelik tanklarda geleneksel vinifikasyon.
ÜZÜMLER
Merlot
Cabernet Franc
Cabernet Sauvignon
TADIM
Koyu garnet rengi, mor vurgularla.
Kırmızı meyvelerin buketli ve gelişmiş bir burun profili.
Olgun meyve aromalarının hakim olduğu, ince tanenlerle desteklenen yumuşak ve etli bir damak tadı.
YEMEK & ŞARAP EŞLEŞMELERİ
Izgara kırmızı et, fırınlanmış kuzuomuzu veya olgun peynir ile birlikte tadını çıkarın.
18°C'de servis edin.
ÖDÜLLER
2012: IWC 2013'te bahsedilmiştir.
...Provence'nin kalbinde yer alan Domaine d'Estoublon, 1489'dan beri şarap ve zeytinyağı üretmektedir.
Château'nun kırmızı şarabı, AOP Baux de Provence altında üretilen bir Cabernet Sauvignon ve Mourvèdre karışımıdır.
Renk tonu, yakut ve nar çiçeği arasında yoğun bir şekilde yer alır. Güçlü ve karmaşık burun, erik, böğürtlen reçeli, kavrulmuş kakao, tatlı baharatlar ve sedir aromalarını ortaya çıkarır.
Bu şarap, bir parça sığır eti, biber soslu bir ördek göğsü veya bir kuzuomuzu ile mükemmel bir uyum sağlayacaktır.
...Château Montana - Côtes du Roussillon L'Astre Rouge kırmızı
Côtes du Roussillon Villages Les Aspres
Hasat, Carignan üzümünde saplarından ayrılarak, diğer 2 üzüm çeşidi için soğuk önfermantasyon ile termoregüle edilmiş tanklarda karbonik macerasyon.
Tadım:
Renk yoğun, yakut kırmızısı ve mor yansımalarla.
Güçlü ve karmaşık bir burun, meyan kökü, baharatlar ve siyah meyve notaları.
Ağızda yuvarlak ve geniş.
Yemek ve Şarap Eşleşmeleri
Kızarmış KuzuOmuzu, Kızarmış Camembert.
Üzüm Karışımı: Syrah - Carignan - Grenache noir
Topraklar: Kilolu-Kireçli, Aspres terroiri...