...Bordeaux, Bourgogne veya diğer bölgelerin şarapları olsun, her kırmızı şarap kendi terroir'inin benzersiz özelliklerini ifade eder. Kırmızı etler, soslu yemekler veya olgun peynirlerle tüketildiğinde, kırmızı şarap zengin ve gastronomik yemeklere eşlik etmek için mükemmel bir seçimdir.
... Margaux'nun Cru Classé'si, 100 hektarlık bir bağa sahiptir: %60 cabernet-sauvignon, %32 merlot, ek olarak cabernet franc ve petit verdot. 1995'ten beri Albada Jelgersma ailesi tarafından yönetilen mülk, Alexander van Beek'in dinamizmi sayesinde mükemmellik arayışını sürdürüyor.
Tadım
Zengin, etli, Château Giscours'un Haut-Médoc'u her zaman büyük bir tanen inceliğine ve ince baharatlarla vurgulanan...
...CÉPAGES : %35 Merlot; %15 Cabernet Sauvignon; %50 Cabernet Franc
2016 : WINE ENTHUSIAST : 90/100 : « On iki ay meşe ve zengin tanenler, bu şaraba güçlü ve yapısal bir karakter kazandırmak için birleşti. Siyah erik tatlarının sulu bir alt yapısı ve asiditesi, bu şarabın olgunlaşsa bile bir tazelik dokunuşu sunmaya devam edecektir. Bu şık şarabı 2021'de içmenizi öneririz. »
Gümüş Madalya BORDEAUX...
...Açık kırmızı renk, yakut yansımalarla.
Gurme, çıtır, vişne ve küçük kırmızı meyvelerin (ekşi vişne, yaban mersini) notalarını ifade eder.
Zengin, dolgun, ince ve erimiş taninlerle iyi dengelenmiş.
... yetiştirme
Manuel budama
Organik gübrelerle zenginleştirilmiş topraklar
ŞARAP YAPIMI
Verim sınırlaması
Uzun bekletmeler
Kontrollü ekstraksiyon ve sıcaklık yönetimi ile geleneksel şarap yapımı
ÜZÜM ÇEŞİTLERİ
%50 Merlot
%30 Cabernet Sauvignon
%20 Cabernet Franc
TADIM NOTLARI
Bu şarap parlak ve berrak, derin mor rengi ve menekşe vurguları ile dikkat çekiyor. Canlı bir saldırı, ipeksi, iyi yuvarlanmış tanenlerle zengin ve zarif bir damak tadına yol açıyor ve uzun ve çekici bir bitişe uzanıyor. İyi dengelenmiş, büyüleyici bir şarap.
... bu cuvée, sahibi tarafından titizlikle işlenmektedir: yeşil hasat, doğaya saygı (herbisit kullanılmadan), dengeli tarım, elle hasat, optik ayıklama, fıçıda olgunlaştırma.
Olgunlaştırma: 10 ay fıçılarda.
Tadım: Morumsu parlak bir renge sahip, derin bir purpur; Güçlü bir burun, olgun siyah meyve notaları ile belirgin ama kontrol altında tutulmuş odunsu aromalar; Gelecekteki karmaşıklığın garantisi; Geniş ve zengin, olgun ve zarif bir yapı sunuyor, sert ve canlı tanenlere dayanan yoğun bir yapı.
...Büyük karakter, çok sağlıklı, güçlü ama agresif olmayan bir yapı. Bol ve zengin, öncelikle bir parselin seçimi, ancak aynı zamanda yetiştirmenin ustalığı ve zamanın şekillendirilmesi bu şarabı sabırla beklenmesi ve meraklılar arasında paylaşılması gereken bir nektar haline getiriyor.
...Yoğun ve derin bir renk, zengin ve şık bir burun, kahve notaları ve hafif vanilyalı bir dokunuş ile. Güçlü ve gösterişli bir şarap, güzel bir uzunluğa sahip.
Şarap Evi: DOMAINE DE LA TOUR BLANCHE
Appellation: AOC Alsace
Bölge: ALSACE
Renk: Kırmızı
Üzümler: %100 Pinot Noir
Yetiştirme Yöntemi: Sürdürülebilir tarım
Karakter: hafif / meyvemsi
Hacim: 75cl
Ağırlık: 1 kg
Yıl: 2019...
...Üzüm Cinsi: Melon de Bourgogne %100
Toprak: Graves ve silisler
Yemek-Şarap Uyumu: 2019 için çok yumuşak şaraplar. Aperatif, balık, beyaz et ve peynir. Zengin ve yumuşak bir şarap.
Üzüm Cinsi: Melon de Bourgogne %100
Toprak: Graves ve silisler
Yemek-Şarap Uyumu: 2019 için çok yumuşak şaraplar. Aperatif, balık...
...Alsace'da rosé veya kırmızı şaraplar üreten benzersiz bir üzüm çeşidi. Çok hoş bir tat profiline sahip olup, etler, av hayvanları, ızgaralar ve peynirlerle mükemmel bir uyum sağlar.
Yoğun yakut kırmızısı rengi ve yumuşak tanenleri ile dolgun ve zengin bir şarap.
Üzümler: %100 Pinot gris
Yağış: 550 mm/yıl
Yaş: 25 yıl
Olgunlaşma: Yüzyıllık fıçılarda 8 ila 9 ay
Alkol: %13
Şeker: <2 g/L
Toplam asidite: 3,19 g/L
Servis sıcaklığı: Kışın 16°C, yazın 12°C
Saklama süresi: 5 yıl...
... birkaç ay boyunca ayrı ayrı tanklarda olgunlaştırılır. Son karışım ve şişeleme öncesinde ahşapta olgunlaşma gerçekleşir.","DÉGUSTATION":"Bu merlot, derin bir yakut kırmızısı renge sahip çok güzel bir görünüme sahiptir. Burunda, olgun kırmızı ve siyah meyve aromaları ile kavrulmuş notalar taze bir şekilde hissedilir. Ağızda şarap zengin, meyve odaklıdır ve vanilya tatları ile tamamlanır. Şarap sıcak ve geniştir, kadifemsi taninlere sahip olup kalıcı bir bitiş sunar."}...
...Sangria kadar güneşli bir aperatifin tadını çıkarmak ne büyük bir zevk. Sadece doğal aromalardan üretilmiştir, meyveler ağızda: narenciye ve kırmızı meyveler. Şekerin minimumda tutulduğu çok iyi bir denge, zengin ve geniş bir final. Çok soğuk içilmesi önerilir, servis yaparken bir parça soda veya tonik ekleyebilirsiniz.
AĞIRLIK: 1.4 kg
ŞİŞE: 75cl Şişe
SKU: 056...
...Topraklar:
Limono-Kireçli
Gilbert ve Gaillard tarafından altın madalya kazanmıştır.
Şarap Yapımı:
Üzümler saplarından ayrılmış, uzun bir süre paslanmaz çelik tanklarda bekletilmiş ve ardından Fransız meşe fıçılarda olgunlaştırılmıştır.
Parlak, nar çiçeği rengi
Yoğun ve zengin bir burun, kavrulmuş, vanilyalı ve
meyve aromalarıyla birlikte olgun meyveler
örneğin erik.
Ağızda, tanenler ipeksi ve iyi
eritilmiştir.
Üzüm Karışımı: %100 Cabernet Sauvignon
Topraklar: Limono-Kireçli...
...Noémie şarabımız, tutkumuzun ve emeğimizin bir toplamıdır. Düşük verimli parsellerin seçimi, beyaz için meşe fıçılarda şarap yapımı, kırmızı için meşe fıçılarda olgunlaşma. Zengin ve kalıcı karaktere sahip yüksek ifade şarabı, gastronomik bir masada yer bulacaktır.
...La Mondeuse Elisa, Quénard şarap evinden, lezzetli kırmızı meyve aromalarıyla dolup taşıyor: yaban mersini, frenk üzümü ve ahududu, ince tanenlerle desteklenen zengin bir aromatik yapı oluşturuyor ve genel olarak güzel bir yapı yaratıyor. Burada sülfür eklenmesi minimum düzeyde ve bu lezzetli şarabın tadımında büyük bir saflık ortaya çıkıyor; eğer birkaç yıl saklamak isterseniz, şarap mahzeninde...
...Bağların yakınındaki ağaçlar onlara yuva sağlar, toprakların zengin yaşamı ve böceklerin varlığı bol miktarda yiyecek kaynağı sunar. Ayrıca, bağlar arasındaki otlar, onların çok sevdikleri küçük tohumları toplama imkanı tanır.
Tadım Notları: Bu şarap, hafif tütsülenmiş orman altı ve reçel haline getirilmiş kırmızı meyve aromaları sunar. Ağızda yağlı bir doku ile birlikte kavrulmuş aromalar vardır. Bu...
...Yerel Büyük Kırmızıların Şanına.
Görsel: Parlak, berrak ve ince kabarcıklara sahip, zengin bir pembe, yakut kırmızısının ışıltılarıyla.
Koku: Kırmızı meyve notalarıyla güzel bir aromatik incelik.
Tat: Çilek, ahududu ve kiraz notalarıyla hoş bir meyve tadı, güzel bir hacimle.
...Terroir: Şist üzerinde kil ve çakıl toprak
Durum: Yüksek layon
Üzüm, ardışık seçimlerle manuel olarak hasat edilir.
Şarap yapımı
Alkol fermentasyonu fıçılarda gerçekleştirilir ve olgunlaşma süresi 18 aydır.
Artık şeker: 210 g/litre
Alkol derecesi: 12.5
Tadım sıcaklığı: 10 ile 12°C arasında
Burun: Sarı
Burun: Ayva notaları
Ağız: Şekerlenmiş meyveler, ayva ile zengin bir final
Saklama potansiyeli...
...Organik tarım. Mekanik hasat. Tam üzüm ayıklama, Termo-regüle paslanmaz çelik tanklarda fermantasyon, Presleme, Yerel mayaların kullanımı, Klasik şarap yapımı. Paslanmaz çelik tanklarda olgunlaştırma, Geleneksel mantar tıpa, Tortuda olgunlaştırma. Kalkerli topraklar, Çakıl toprakları.
Göz
Altın sarısı, parlak, sarı altın yansımaları.
Burun
Karmaşık, zengin, egzotik meyve aromaları, beyaz meyve...
...MİLLESİME : 2020
ÜZÜM ÇEŞİDİ : Chenin.
TOPRAK : Kilolu kireçli topraklar.
ŞARAP YAPIMI VE OLgunlaşma : Üzümler titizlikle elle toplanmıştır. Nazik presleme. İnoks tanklarda ince tortu üzerinde olgunlaşma.
APELLASYON : AOP Anjou Blanc.
TADIM NOTLARI : Sarı saman rengi. Karmaşık egzotik meyve ve bal aromaları. Taze ve zengin, mineral notalara sahip bir ağız.
YEMEK/ŞARAP UYUMU : Balık, keçi peyniri.
SERVİS SICAKLIĞI : 9°C.
6 adet 75cl şişe içeren karton...
...2007 yılında damıtılan bu Dailuaine, bourbon hogshead fıçılarında olgunlaşmış ve taze, çiçeksi bir profile sahiptir. Zengin, aromatik ve yağlı olan bu viski, tüm karakterini koruyarak son derece otantik bir tat deneyimi sunmayı başarmıştır.
Durum:Yeni ürün
Ülke:İskoçya
Üretim Bölgesi:Speyside
Adlandırma:Viski
Yıl:2007
Alkol:46°
Hacim:70cl
Üretici:Dailuaine
Üzüm Cinsi:Malt
Yemek Eşleşmesi:Aperitif ve digestif...
...Yaklaşık 200 yıllık bir geçmişe sahip zengin bir markanın yatırımı.
- Keşfine hitap eden erişilebilir Bordeaux şarapları vaadi.
- Şarapların kalitesi ve tutarlılığı için geleneksel bilgi birikimi ile yeni teknolojilerin birleşimi.
- Her appellasyonda en iyi kalite / fiyat oranını sürekli arayış.
- Her tüketici profili için bir yanıt (geleneksel, gurme, estetik).
...Koyu siyah rengi derin mor yansımalar taşımaktadır.
Bu karmaşık şarap, birçok aromadan oluşmaktadır: siyah meyveler (böğürtlen, yaban mersini), baharat (karabiber, vanilya) ve olgunlaşma sürecinde hafif bir meyan kökü dokunuşu. İnce bir şekilde kaplanmış taninlerle birlikte, hepsi mükemmel bir denge oluşturuyor.
Zengin ve güçlü yapısı ona büyük bir saklama potansiyeli kazandırıyor.
... sağlıyor.
"Sır" ? Basitçe, şarabın o kadar ünlü mülklerden temin edildiği ki, olağanüstü kökenini ifşa etmememiz istendi!
Zengin ve zarif bir şarap olan Grand Bateau, büyük bir cru'nun tüm canlılığını sunuyor. Olağanüstü zarafeti, talepkar şarap tutkunlarının damaklarını büyüleyecek.
... taşıma yeteneği iyidir. Chasselas B'den elde edilen şaraplar oldukça zarif ancak genellikle aromatik olarak nötrdür ve bazen asidite eksikliği yaşayabilir.
Tarımsal ve Agronomik Yetenekler
Bu üzüm çeşidi uzun veya kısa budama ile yetiştirilebilir. İklim koşullarına bağlı olarak, bazen millerandage'ye (düzensiz olgunlaşma) maruz kalabilir. Ayrıca, potasyum açısından zengin topraklarda magnezyum eksikliğine ve salkımın kurumasına karşı oldukça hassastır.
Tanım Unsurları
Tanımlama için:
-...
... ödüllendirilmektedir.
Eski porto
Bu aroma, uzun bir olgunlaşma sürecinden gelmektedir. Bu yıllar boyunca, şaraplar yavaşça buharlaşır ve bir şişe Initiale Extra üretmek için yaklaşık üç şişe şarap gerekmektedir.
Trüf
Yüzyıllardır aynı zemin üzerinde bulunan nemli mahzenler, Initiale Extra'nın trüf aromasının yavaşça gelişmesine olanak tanır. Bu mahzenlere, bu aromanın gelişimi için gerekli mükemmel nem...
...ÜZÜM ÇEŞİTLERİ: %100 PINOT NOIR
ŞARAP YAPIMI: Makarasyon ile elde edilen rosé.
DOSAJ: 9 g/l
TADIM: Zarif ve berrak rengi altında, bu şampanya narin ve karmaşık kırmızı meyve aromaları sunuyor. Frambuaz ve vişne notalarıyla zengin bir damak tadı, aperatif olarak kendini gösteriyor. Makarasyon ile elde edilen bu rosé'nin yumuşak tanenleri ve şarap tadı, onu yemek şampanyası haline getiriyor.
...Neredeyse siyah, hafif mandalina yansımaları olan güzel koyu bir renk.
Kavramsal bir burun, kavrulmuş badem ve kakao tozu aromalarıyla zengin. Sert ve cömert bir saldırı.
Şık ve çekici bir gövde. Neredeyse mineral bir bitiş, bir dokunuş anason ile süslenmiş, açık ve gelişmiş bir final.
Gelişmiş şarapları sevenleri etkileyecek bir şarap, ancak sabırlı olanların mahzeninde sakin bir şekilde bekleyebilir.
Tavsiyelerimiz: Servisten ½ saat önce dekante edin; tüketim sıcaklığı 17°C.