...Ağaçta, küçük bir yeşil limon şeklinde toplanır. Ardından, tuzlu suda beyazlatılır ve çöl kumunda kurutulur; burada birkaç hafta kalır. Bu aşama, bu limonların arzu edilen umami tadını geliştirmesine olanak tanır. Kullanım: Siyah limonlar, aşağıdaki şekillerde kullanılabilen kuru meyvelerdir: - Rendelenmiş veya karıştırılmış: toz halinde, bir balık yemeğini veya bir sosu lezzetlendirebilir...
Fransa, Condom
...Renk: Altın yansımaları olan amber Koku: Umami, mantar ve trüf üzerinde çok karmaşık. Ağız: Trüf, pişmiş domates üzerinde çok etkileyici, çok karmaşık ve güçlü, hafif bir acılık trüf tarafından büyük ölçüde örtülmüş. Bitiş: Trüf üzerinde çok uzun, üzüm, hurma, şekerlenmiş meyve aromalarıyla evriliyor, her zaman trüf baskın, genepi, absynt ve gentiyan gibi bitkisel notaların varlığı.
Fransa, Graulhet
... sarımsağın aromaları, kurutma süresine bağlı olarak değişir ve biraz da balsamik sirkeyi andırır. Optimal raf ömrü 1 yıldır, ancak Japonya'da bazıları bunu 10 yıl saklamaktadır. İyi bir şarap gibi, yaşlandıkça daha da güzelleşir; olgunlaşmayı durdurmak isterseniz, buzdolabında saklayın. Peki ya mutfakta? Ağızda hafif ekşi, muhteşem bir tat ortaya çıkar; bu tat, anasonu andıran bir tat ile birlikte Umami lezzetlerinden biridir. Tadı o kadar yumuşaktır ki, onu olduğu gibi, saf ve bütün olarak, istediğiniz herhangi bir saatte tadabilirsiniz.
Fransa, Paris
... artırmakta ve hafif tatlı, karamelden meyan köküne kadar değişen tadı, kurutma süresine bağlı olarak, temel beş tat arasında yer alan umami olarak kabul edilmektedir. Siyah sarımsak, özellikle çok yönlüdür ve birçok tarifte, başlangıçtan tatlıya kadar kullanılmaktadır. Gurme şefler ve yıldızlı şefler tarafından oldukça tercih edilmektedir. Ean13:3701511709891 Referans: SiyahSarımsakBioAOPVoghieraKreması1...
Fransa, Paris
...Küçük bir tanım: İskorpit havyarı, diğer adıyla "boutargue", yüksek kaliteli bir Akdeniz lezzetidir. Bu, tuzlu ve kurutulmuş iskorpit yumurtasıdır. • Doku: Sert ve hafif lastiksi bir dokuya sahiptir. • Tat: İskorpit havyarının tadı tuzlu ve yoğun olup, belirgin deniz notaları taşır. Bazıları tadını umami olarak tanımlar ve havyara benzetir. • Mutfak kullanımı: İskorpit havyarı genellikle ince dilimler halinde kesilir ve tek başına veya tost, salata ya da diğer yemeklerle birlikte servis edilir.
Eşleşen ürünler
Mullet Bottarga
Mullet Bottarga
Diğer Ürünler
Karides
Karides
Fransa, Varennes-Jarcy
...Koyu çikolata ve hafif siyah sarımsak ile tatlandırılmış bir sürme çikolata. Ağızda sonrasında hissedilen siyah sarımsağın kendine has tadı ve yuvarlaklığı ile birlikte, umami tadı çikolatanın lezzetini artırarak ön plana çıkarıyor. Kreplerin üzerinde veya bir dilim ekmekte mükemmel bir seçim. Siyah sarımsağımız, Drôme bölgesinden gelen bir BIO IGP Beyaz Sarımsak'tan üretilmektedir. Kullanılan...
Fransa, Maisons-Alfort
Biospringer, gıda endüstrisi için doğal maya bazlı bileşenler üretmektedir. Biospringer, gıdaların aromatik profilini geliştirmek için doğal aromatik bazlar, umami ve kokumi notaları ile birlikte tuz ve yağ azaltma çözümleri sunan maya özleri, inaktif mayalar, otolize edilmiş mayalar ve maya kabukları sağlamaktadır.
Bu arama terimi için popüler ülkeler

europages uygulaması burada!

Gelişmiş sağlayıcı arama aracımızı kullanın veya alıcılar için yeni europages uygulamasıyla hareket halindeyken sorularınızı oluşturun.

App Store'dan indir

App StoreGoogle Play