...ORİJİN – TERROİR Ünlü Meffre ailesine ait olan Château Lalande, çok tanınmış Grands Vins Yolu boyunca Saint-Julien de Beychevelle'de yer almaktadır. Şato bugün 15,5 hektar alan kaplamaktadır. Kırmızı şarap Saint-Julien A.O.C. Château Lalande 2018 ŞARAP YAPIMI Sınırlı verim Optimal olgunlukta manuel hasat 48 saat soğuk ön fermantasyon macerasyonu Parsel bazlı şarap yapımı 3 hafta süren uzun bir...
Fransa, Saint Emilion
...8 - 10 °C ön fermantasyon macerasyonu Alkol fermantasyonu 3 ila 5 hafta macerasyon Fıçıda malolaktik fermantasyon Seçim parseline dayalı bütünsel şarap yapımı, manuel ayıklama Olgunlaştırma: 10 ila 14 ay, %30 yeni fıçı Karışım: %60 Merlot, %30 Cabernet Franc, %10 Cabernet Sauvignon...
Fransa, Bordeaux
...Yorum Bordeaux « Les Hauts de Goëlane », Entre-deux-Mers bölgesindeki güzel yamaçlarda yer alan toprakların titiz bir seçimi ile elde edilmiştir. Bu alanlarda çoğunlukla kil- kireçli ve çakıllı topraklar bulunmaktadır. Şarap yapımı geleneksel bir yöntemle gerçekleştirilir; şarap fermente edilir ve bekletilir. Ardından, 6 ay boyunca meşe fıçılarda olgunlaşmadan önce malolaktik fermentasyona tabi...
Fransa, Auxerre
... d’alcoolémie":"Alkol oranı: %11","Vinification":"3 gün boyunca kabukla bekletme, ardından 3 saat boyunca nazik presleme. Tankta, malolaktik fermentasyon gerçekleştirilmiştir. 8 ay boyunca tankta ince tortu üzerinde olgunlaştırma. Sülfitsiz şarap.","Domaine":"Claude Quenard et Fils","Culture":"Biyodinamik","Temps de garde":"Saklama süresi: 10 yıldan fazla"}...
İspanya, Canet De Mar
...Paslanmaz çelik tanklarda kontrollü sıcaklıkta fermente edilir. Kırmızı üzümlerden, Zinca d'Anfora Tinto, veya beyaz üzümlerden, Zinca d'Anfora Blanco yapılır. Geç hasat edilen üzümler elle toplanır ve kırmızı için 28 derece, beyaz için 22 derecede sabit bir sıcaklıkta fermente edilir. Alkolik ve malolaktik fermentasyon tamamlandıktan sonra, şarap el yapımı toprak kaplara aktarılır; burada olgunlaşır, bu da ona daha fazla yapı kazandırır ve aromalarının evrim geçirmesine olanak tanır, ahşap eklenmeden.
Slovenya, Ljubljana
...Şarap üreticisi: Korenika & Moškon. Bölge: İstriya, Slovenya. Alk.: %14,5 vol. Tatlılık: Kuru. Yıl: 2013. Hacim: 750 ml. Üzüm çeşidi: Malvasia. Şarap yapımı: 25 gün kabuklarda (macerasyon), presleme olmadan. Fermantasyon: inox (paslanmaz çelik), yerel mayalar. Malolaktik fermantasyon yerel bakterilerle. Olgunlaşma: 12 ay maya ile meşe fıçılarda, toplamda fıçılarda 54 ay. Filtre edilmemiş...
Fransa, Saint Cannat
...ÜZÜM ÇEŞİTLERİ Chardonnay %100 ŞARAP YAPIMI Üzümlerin hasadı ve preslenmesinin ardından, alkol fermentasyonu doğal olarak yerel mayalarla gerçekleşir: %30 meşe fıçılarda ve %70 termoregüle edilmiş paslanmaz çelik tanklarda. Bu uzun ve doğal süreç, şaraba daha fazla karmaşıklık katacaktır. Malolaktik fermentasyon da kendiliğinden doğal olarak gerçekleşecektir. Olgunlaşma süreci yaklaşık 12 ay...
Fransa, Malataverne
... alkol fermentasyonu, malolaktik fermentasyon engellenmiştir. Geleneksel inox tanklarda şarap yapımı, kontrollü sıcaklıklar. Alkol oranı %12,5 vol. Alerjenler (sülfür) Sülfür içerir. Bu pembe şarap, arkadaşlarla yapılan yemekler için, ızgara yemekleri ve sebze tiyanları ile mükemmel bir uyum sağlar.
Fransa, Saint-Sulpice-De-Faleyrens
...Côtes-de-Bourg Karışım: Merlot - Cabernet Sauvignon Saklama Potansiyeli: Yaklaşık 15 yıl Şarap Yapımı: Üzümler saplarından ayrılmış, ezilmemiştir. Fermantasyon beton tanklarda gerçekleşir. İki ila üç hafta boyunca kontrollü ekstraksiyon ile birlikte bekletme, ince ve zarif bir tanen yapısı elde etmek için yapılır. Malolaktik fermantasyonun sonunda fıçıya aktarılır. Fıçılarda 12 ay olgunlaştırma.
Fransa, Roubia
...Organik tarım. Mekanik hasat. Termoregüle edilmiş paslanmaz çelik tanklarda fermantasyon, seçilmiş mayaların kullanımı, malolaktik fermantasyon, klasik şarap yapımı. Termoregüle edilmiş paslanmaz çelik tanklarda olgunlaştırma, harmanlama, hafif filtrasyon, teknik mantar. Kilolu-kalkerli topraklar. Göz Koyu, ruby rengi. Burun Meyvemsi, karakteristik, olgun meyve aromaları. Ağız Harmonik, güçlü...
Fransa, Lys Haut Layon
... yaşamın en büyük saygıyla korunması için hassas bir şekilde yürütülmektedir. Bitki koruma, bitkinin ince gözlemi ve yüksek bir tepki ile temellendirilmiştir. Hasat: 20 kg delikli kasalarda manuel hasat. Üzümler, altın rengi aşamasında, bağda titizlikle seçilir ve her türlü çürümekten arındırılmıştır. Şarap yapımı ve olgunlaşma: Kesik hava basıncı ile presleme. Presleme sonları ayrılır. Alkolik ve malolaktik fermentasyonlar 228 litrelik fıçılarda gerçekleşir. Üzüm Cinsi: %100 chenin Servis Sıcaklığı: 8-10 °C...
...Üretim Alanı: Leverano (Le). Üzümler: %85 Negroamaro, %15 Malvasia Nera. Alkol Derecesi: %13,00 vol. Yetiştirme Sistemi: alberello ve cordone speronato. Toprağın Doğası: alüvyon kökenli, orta yapıda ve kireçli alanlara eğilimli. Şarap Yapımı: Üzümlerin saplarının ayrılmasından sonra, şıra 25-26° C sıcaklıkta 6-7 gün boyunca kabuklarla birlikte bekletilir. Alkolik ve malolaktik fermentasyondan...
Fransa, Bordeaux
...Tarih: Château Joanin Bécot'un 12 hektarlık bağları, Castillon, Côtes-de-Bordeaux appellasyonunda yer almaktadır. Çok güzel bir argilo-kalkerli terroireye sahiptir. Bağların ortalama yaşı 40'tır ve elle hasat edilmektedir. Üzümler: %75 Merlot, %25 Cabernet Franc Şarap Yapımı: Termo-regüle edilmiş paslanmaz çelik tanklar, parsel seçimi, elle ezme, 35 gün süreyle mayalanma, malolaktik...
Finlandiya, Turku
...Bölge İtalya – Marche Şarap Evi Fattoria Mancini Çeşit %100 Albanella Belgelendirme Colli Pesaresi DOC Roncaglia Alkol Oranı %12.5 Şarap Yapımı Üzümler 9°C'de Tüm Salkım Preslendi; Üzümün Ağırlığının %55'ine kadar Şıra Çıkarıldı. Şıra 24 Saat Soğuk Bekletildi. Fermantasyon, Maksimum 18°C'ye kadar Sıcaklık Kontrolü Altında Tanklarda Gerçekleşti. Malolaktik Fermantasyon Uygulanmadı. Olgunlaştırma Tanka Dört Ay Şıra Tortusunda; Şişelemeden Önce Mikrofiltrasyon. Hacim: 75cl...
İspanya, Murcia
... edilmiştir. Yeni Fransız meşe fıçılarda malolaktik fermentasyon. 25 ay boyunca kendi tortusunda olgunlaştırılmıştır. Şarap imalathanemizde oksidasyona karşı koruma, her fıçıda yaklaşık 5 cm tortu ile doğal olarak gerçekleştiği için çok az veya hiç batonnage uygulanmamaktadır. TADIM NOTLARI Tiramisu - kahve, krema ve kakao notaları. Cesur, iyi yapılandırılmış yuvarlak bir ağız hissi ile uzun süreli bir bitişe sahip. Gelecek yıllarda birçok yıl boyunca bir koleksiyonu mutlu bir şekilde süsleyecektir.
Fransa, Les Riceys
...ÜZÜM ÇEŞİTLERİ: %100 PINOT NOIR ŞARAP YAPIMI: Kısmi malolaktik fermantasyon. 5 yıl mahzende olgunlaşma. KARMA: Sürekli solera sisteminden %15 rezerv şarap. DOZAJ: 10 g/l TADIM: Bu saf Pinot Noir şarabı, beyaz çiçekler ve narenciye aromalarını bir araya getiriyor. Ağızda yuvarlak ve yumuşak bir başlangıç, komposto meyve ve vanilya notalarıyla destekleniyor ve sonlarda odunsu izler beliriyor. Bu Şampanya, aperatif olarak ve yemek boyunca keyifle tüketilir.
Bu arama terimi için popüler ülkeler

europages uygulaması burada!

Gelişmiş sağlayıcı arama aracımızı kullanın veya alıcılar için yeni europages uygulamasıyla hareket halindeyken sorularınızı oluşturun.

App Store'dan indir

App StoreGoogle Play