...Batı Afrika balı, geleneksel kovanlarda toplanmış ve bal için uluslararası standartlara uygun:
- Nem oranı %20'den düşük,
- Mineral içeriği %0.6'dan düşük,
- Asidite 50 meq/kg'dan düşük,
- pH 3.2 ile 4.5 arasında,
- HMF 80 mg/kg'dan düşük,
- Suda çözünmeyen maddeler 0.5 g/100g'dan düşük,
- Şeker içeriği 5g/100g'dan düşük.
... YAPIMI
- Olgunlukta hasat
- Birkaç saat soğuk bekletme
- Düşük sıcaklıkta şarap yapımı
- Tanklarda olgunlaştırma
ÜZÜM ÇEŞİTLERİ
- Sauvignon
TADIM
Roumaguet Bordeaux Blanc Sec, parlak açık sarı bir renge sahiptir. Burunda güzel narenciye ve egzotik meyve notaları ifade edilmektedir. Damakta kremamsı, yuvarlaklık ve asidite arasında iyi dengelenmiş, meyvemsi ve kalıcı bir bitişe sahiptir.
YEMEK & ŞARAP UYUMLARI
Roumaguet, aperitif olarak veya deniz ürünleri, soslu balıklar ve ızgara balıklarla birlikte mükemmel bir uyum sağlar.
Les Ruchers De Normandie
Bir arı çiftliği
18 yıl önce Normandiya'nın kalbinde, Ouche bölgesinde kuruldu.
Şu anda 1200 koloniden oluşmaktadır; bunların bir kısmı üretimde, diğer kısmı ise yerinde oluşturulan genç kovanlardır.
Doğal ortam, burada bahar çiçekleri, alıç, yaz çiçekleri balı üretmemizi sağlıyor. Ayrıca, kara buğday veya rezene gibi daha nadir bal çeşitleri de üretebiliyoruz.
Bal çeşitl...
... nüanslar katmak için (düşük bir yüzde ile) harmanlamada da kullanılabilir. Küçük Beyaz Muskat Üzümü B, yüksek şeker potansiyeline sahip olup, iyi bir asidite dengesi ve yoğun, güçlü ve zarif bir tat sunar.
Kültürel ve Agronomik Yetenekler
Bu üzüm çeşidi, orta kuvvette ve dik veya yarı dik bir yapıya sahiptir, kısa budama gerektirir. Özellikle kireçli topraklara çok iyi uyum sağlar.
Tanım Unsurları
Tanımlama, aşağıdakilere dayanır:
- Genç dalın ucunda yoğun bir şekilde yatay uzanan tüylerin bulunması,
- Genç yapraklar...
...Oleisys'in Picholine sızma zeytinyağı,
İstisnai bir monovaryete zeytinyağı: En prestijli ve lezzetli Fransız zeytinlerinden "picholines" ile sertifikalı sızma zeytinyağı yelpazesi.
Mükemmelliğin ötesinde bir kalite: El ile toplanma ve soğuk sıkım, nadir doğal aroma kalitesi ve düşükasidite (0.2 ile 0.3% arasında) sağlar.
Korunan sağlık faydaları: Kullanılan teknikler, esansiyel yağ...