Domaine Tour Campanets'e hoş geldiniz!
Luberon ile Akdeniz arasında, Aix-en-Provence'a 20 dakika mesafede, Puy-Sainte-Réparade belediyesinde yer alan bu güzel Domaine, 60 hektar orman ve 35 hektar bağ alanına yayılmaktadır ve 250 m yüksekliktedir.
BAĞLARIMIZ, killi kireçli bir toprakta yetiştirilmekte ve büyük bir özenle, Organik Tarım uygulamalarıyla işlenmektedir; böylece büyük terroirimiz...
... yüksekliğe ulaşan ve esasen güney yönüne bakan, kil ve kireçtaşı yamaçlarında olağanüstü bir konuma sahiptir. Şatonun etrafında yer alan bağlar, terroirlere göre akıllıca kırmızı ve beyaz üzüm çeşitleri arasında dağıtılmıştır.
Ortalama yaşı 35 olan bu bağlar, dikkatle, geleneksel yöntemlerle ve çevrelerine saygı göstererek yetiştirilmektedir. Geniş şarap mahzeni, büyük şaraplar üretmek için gerekli olan tüm modern ekipmanlara (sıcaklık kontrolü, pnömatik presler, mikro-oksijenleme) sahiptir.
...Üzüm Cinsi: Vermentinu 20 yıl 25 hl/hektar 6.500
şişe.
Hasat: sabah erken ve elle
Şarap Yapımı: Sülfitsiz doğrudan presleme / Soğuk durultma 48 saat / Mayalama ve fermantasyon 14-15°C
İnce tortular üzerinde 6 ay doğal sıcaklıklarda olgunlaştırma.
Filtrasyon, hafif sülfitleme ve şişeleme.
Şişeleme baharda yapılır.
Tadım:
- Parlak sarı renk;
- Beyaz etli meyveler ve sarı çiçeklerle karakterize edilen yoğun aromatik yoğunluk;
- Canlı, yuvarlak ve gergin bir ağız. Burun ile uyumlu bir geri koku.
... duyarlı bir şekilde üzüm yetiştirmektedir.
Bağlarımız, yüksek kaliteli üzümler üretmektedir. Yetiştirilen üzüm çeşitleri arasında beyazlar için Viognier, Clairette, Grenache; kırmızılar için ise Syrah, Marselan, Cinsault, Merlot ve Caladoc bulunmaktadır.
Terre de Ghaya ayrıca, bağ gezileri ve bağlarda piknik gibi benzersiz şarap turizmi deneyimleri sunmaktadır.
Dikkat: Alkol bağımlılığı sağlığa zararlıdır, ölçülü tüketilmelidir.
...Tipik beyazşarap, Lion de Fabre Bordeaux blanc, Bordeaux bölgesinden. Güzel bir ferahlığa sahip, ağızda bir asidite ve çok aromatik bir burun ile beyazşarap.
Karma: Sauvignon Blanc, Semillon, Muscadet
YIL:* 2020
KARMA:Sauvignon Blanc, Semillon, Muscadet...
...ÜZÜM ÇEŞİTLERİ
Colombard %80
Muscat petit grain %20
ŞARAP YAPIMI
Colombard için iki kaynak:
- Aromatik ve yağlı bir kaynak.
- Tazelik ve canlılık sağlayan bir kaynak. Olgunlaşmadan toplanma.
Muscat için bir kaynak:
- Gece hasadı. Kontrollü sıcaklıkta fermantasyon.
TADIM
Hafif saman rengi, yeşil bir ton ipucu; bu Colombard - Muscat, taze burun yapısı, ananas, lychee ve tropikal meyve notaları ile öne çıkıyor.
Taze ve çıtır, aperatifleriniz için ideal bir arkadaş olacak ve deniz ürünleri yemekleriyle, salatada mükemmel bir uyum sağlayacak.
Bu şarap, 8°C-10°C'de servis edilmesi için idealdir.
...Bu, biyodinamik çalışan yerel bir şarap üreticisi ile yapılan sınırlı bir ortaklık aracılığıyla sunduğum hafif ve yazlık bir macerasyon romudur.
Nazik bir lezzete sahip olan rom, şeftali ve limon keki otu ile orijinal bir birleşimle daha da güzelleşiyor.
Yaz aylarında ferahlatıcı bir kaçış için...
İçerik: Eski Konyak fıçılarında olgunlaştırılmış Fransız Organik Beyaz Rom, Organik Şeftali...
...Bu kuru beyazşarap "keşif" aperatif olarak veya tatlı/tuzlu kombinasyonlarla mükemmel bir seçim olacaktır. Asya mutfaklarıyla deneyin: sizi şaşırtacak!
Şarap Bağları: DOMAINE DE L'EPINAY
Şarap Türü: VIN DE FRANCE
Bölge: VAL DE LOIRE
Renk: Beyaz
Üzümler: Muscat Petits Grains %50 / Sauvignon Blanc %40 / Chardonnay %10
Yetiştirme Yöntemi: Organik
Hacim: 75cl
Ağırlık: 1 kg
Karakter: Kuru
Yıl: 2018...
...Lezzetli MICHEL LAURENT Sancerre Blanc AOC'yi keşfedin. Üstün kaliteli üzümlerle yapılan bu beyazşarap, benzersiz ve rafine bir tat yaratmak için özenle olgunlaştırılmıştır. 75 cl'lik şişesi ile şık akşam yemekleri veya romantik bir gece için mükemmeldir. Bu MICHEL LAURENT Sancerre Blanc ile Fransız Loire bölgesinin en iyisini tadın.
...Üzüm Çeşitleri:
Grenache Blanc - Grenache Gris
Topraklar:
Argilo-Calcaire, Aspres bölgesinin güneşli teraslarında eski bağlar
Şarap Yapımı:
Doğrudan presleme, termoregüle edilmiş tanklarda fermantasyon ardından Fransız meşe fıçılarda tortu üzerinde olgunlaştırma.
Tadım:
Gümüş yansımaları olan bir renk,
Burun, beyaz şeftali, armut ve kızarmış ekmek veya briyoşun ince aromalarını sunuyor...
...'i yeni) konulmakta ve burada tüm alkol fermentasyonunu gerçekleştirmektedir. Malolaktik fermentasyon, canlılığı korumak amacıyla isteyerek yapılmamaktadır. 10 ay boyunca toplam tortu üzerinde olgunlaşma sürecinde, şarap düzenli olarak karıştırılarak daha fazla gövde kazanması sağlanmaktadır. Bu "Burgonya tarzı" çalışma, bu şarabı saklama potansiyeli olan bir şarap haline getirmektedir.
Tadım: Güzel, tereyağlı ve kavrulmuş fındık notalarıyla asidik bir burun, cömert ve karmaşık bir damak ile her türlü isteğe uyum sağlayacaktır.
...Sel detajan
Beyazlatır ve lekeleri çıkarır
Aktif oksijenle
Fransız yapımı
Sodyum perkarbonat, güçlü çok amaçlı bir temizleyici ve leke çıkarıcıdır.
Su ile temas ettiğinde 30°C'den itibaren etkilidir.
Klor, fosfat ve koruyucu içermez, oksijenli su ve sodyum karbonat kullanılarak üretilmiştir.
Kalıcı ve inatçı lekelerde çok etkilidir.
Tüm organik lekeleri çıkarır: kan, çay, kahve, şarap, çikolata...
...Entre deux mers AOC Bistrot Chic
Üzümler: Sauvignon, Sémillon
Dordogne ve Garonne, Fransa'nın güneybatısında yer alan iki gelgit nehrinin arasında yetiştirilen Bistro Chic Entre Deux Mers, olağanüstü bir değeri temsil eden harika bir Fransız şarabıdır.
Şarap, parlak açık sarı bir renge sahip olup, zengin bir greyfurt ve defne yaprağı aroması sunmaktadır.
Ağızda beyaz şeftali ve lime ile zengin bir tat, narenciye genişliği ile birlikte sonlanmaktadır.
Izgara balık ve salatalar için mükemmel bir eşleşme.
... idealdir.
Ekim yoğunluğu: 8.500 bitki/hektar.
Budama: Guyot.
Hasat: Manuel
Verim: 55 ila 65 hls/ha, üzümlerin terroirimizin nüanslarını ortaya çıkarmasına olanak tanır.
Şarap yapımı: Meyveyi korumak için çok yavaş presleme. Son presin suları tutulmaz.
Olgunlaştırma: 6 ila 8 ay boyunca tankta. Süreç boyunca, kararlar esasen tadım sonuçlarına göre alınmaktadır. Bu veriler, doğal olarak teknik analizlerle tamamlanmaktadır. Tüm şaraplar için olduğu gibi.
... Espada à Cinta'da, Casa Agrícola Manuel Joaquim Caldeira'nın en iyi üzümlerinin seçimiyle bu beyaz şarabı üretiyoruz. Geleneksel Douro üzümlerinden olan Códega do Larinho, Rabigato ve Gouveio kullanılarak Fransız fıçılarda manuel olarak fermente edilmiştir.
Bu hasat için 2333 Şişe üretilmiştir.
...İçindekiler: Buğday unu -%30, sebzeler (biber, mor soğan) -%20, sığır eti -%19, su, yağlı kısım -%8, soya sosu (su, soya fasulyesi, buğday, tuz), ayçiçek yağı, tuz, şeker, beyazşarap, glutamat, susam yağı, karabiber, toz zencefil, tapioka nişastası, E412 guar sakızı.
100g ürün için ortalama besin değerleri:
Enerji 820kJ /196kcal, yağ 8,0g (doymuş yağ asitleri 2,4g), karbonhidrat 21,96g (şeker...
...IGP Pays d'Oc 2023 (34 Hérault)
75cl şişe
%13/vol
Chardonnay
- Tadım Notu :
Renk derin altın sarısı.
"Keyifli bir şarap, yuvarlak, yumuşak ve meyvemsi"
Meyve ve kavrulmuş notalarla ferah
- Şarap üreticisi :
Doğaya ve insan emeğine saygı, cesur şarap üreticilerini etkiler.
Sorumlu ve şeffaf davranışları, niyetlerinin garantisi olan etiketler ve sertifikalar aracılığıyla görünür.
...Üzüm Cinsi: %100 Arneis.
Şarap Yapımı: Fransız meşe ve akasya fıçılarında fermantasyon.
Olgunlaşma: Bir sonraki hasada kadar fıçılarda "sur lies" bekletme.
Renk: Yoğun saman sarısı.
Koku: Şık ve karmaşık, olgun meyve notaları ile akasya balı ve tatlı baharatların iyi harmanlandığı bir aroma.
Tat: Tuzlu ve dolgun, uzun ve kalıcı bir bitişe sahip.
Alkol Oranı: ±%13,5.
Gastronomik Eşleşme:
Aperatifler, hafif makarnalar, balık ve beyaz et yemekleri için uygundur.
Yaklaşık 8°C sıcaklıkta servis edin.
...Mercan rengi, somon tonlarıyla parlayan güzel bir şarap. İpeksi ve lezzetli bir yapıya sahip.
Aperatifler, yaz yemekleri ve beyaz etlerle eşlik eder.
Üzümler: %100 Pinot gris
Yağış: 550 mm/yıl
Yaş: 20 yıl
Olgunlaşma: 12 ay fıçıda
Alkol: %13
Şeker: <2 g/L
Toplam asidite: 3,13
Servis sıcaklığı: Kışın 16°C, yazın 12°C
Saklama süresi: 8 yıl...
...Bio Vistabella Bobal üzümü 2014,
Akdeniz özünün bir dokunuşuna ve Kastilya şaraplarının tutarlılığına ve sadeliğine sahiptir. Bobal 2014 Vistabella, Valencia ile Kastilya toprakları arasında yer alan orta bölgede doğmuştur. Killi topraklarda espali BOBAL üzümü ile birlikte, Fransız meşe fıçılarda 5 ay olgunlaşma ve şişede 7 yıl büyüme, ona benzersiz bir dokunuş katmaktadır.
Bio Vistabella Beyaz...
...
Şaraphaneye geldiğinde hemen preslenir ve Fransız meşe fıçılarda fermente edilir. Haftalık batonnage ile aynı fıçıda 7 ay olgunlaştırılır.
TADIM NOTLARI
Temiz, parlak, neredeyse şeffaf bir renk. Burunda ıhlamur çiçeği, ahşap notaları ve greyfurt aromaları belirgin. Aromatik ve lezzetli, ağızda yuvarlak ve dengeli, hoş bir sonrası ile.
...Üzüm Cinsi: Melon de Bourgogne %100
Toprak: Graves ve silisler
Yemek-Şarap Uyumu: 2019 için çok yumuşak şaraplar. Aperatif, balık, beyaz et ve peynir. Zengin ve yumuşak bir şarap.
Üzüm Cinsi: Melon de Bourgogne %100
Toprak: Graves ve silisler
Yemek-Şarap Uyumu: 2019 için çok yumuşak şaraplar. Aperatif, balık...
...Pessac Léognan Blanc
Assemblaj :
90% Sauvignon Blanc – 10% Sémillon
Saklama Potansiyeli :
Yaklaşık 15 yıl
Şarap Yapımı :
Elle hasat, termoregüle edilmiş paslanmaz çelik tanklarda fermantasyon. Şaraplar, %20 yeni fıçı ile birlikte 12 ay boyunca Fransız meşe fıçısında olgunlaştırılır. İki ay boyunca haftada iki kez bâtonnage ile toplam tortu üzerinde olgunlaştırma.
...SVM yan kuruluşumuz ile 100 yılı aşkın bir süredir köpüklü üretim deneyimi.
- Charmat yöntemine dayalı bir süreç (fermantasyon, Fransız elma şarapları veya İtalyan proseccoları gibi kapalı bir kapta gerçekleşir)
- Tatlı lezzetler ve fiyatlar konusundaki dünya trendine uyum sağlama
- Yeniliğe açık bir sektör ve yeni tüketicileri cezbetme
- Birçok olası kombinasyon (şarap kökeni, alkol, kabarcıklar, tatlılık, aromalar, renkler…)
- Modern ve esnek bir üretim aracı
- Sadece 600 şişeden itibaren ambalaj özelleştirmesi ve 6000 şişeden itibaren toplam özelleştirme (şarap + ambalaj) sunabilme.
...Tazeliğini ve meyvemsi aromalarını korumak için Bordeaux Blanc, paslanmaz çelik tanklarda fermente edilir. Yeşil şişelerde sunulan bu şarap, greyfurt ve liçi notalarıyla sizi büyüleyecek.
...Fransız İsimlendirmesi
Küçük Beyaz Muskat Üzümü B
Kullanım
Şaraplık üzüm çeşidi
Fenoloji
Tomurcuklanma zamanı: Chasselas ile aynı.
Olgunlaşma zamanı: 2. dönem, Chasselas'tan 2 hafta sonra.
Teknolojik Potansiyeller
Salkımlar küçüktür ve taneler ortadır. Bu üzüm çeşidi, kuru beyaz şaraplar, doğal tatlı şaraplar ve köpüklü şaraplar üretmek için kullanılabilir. Ayrıca, nötr şaraplarda aromatik...
... tankta dinlendirilerek şişelenir.\n\nDÉGUSTATION\nKoyu ve yoğun bir renge sahip kırmızı şarap. Burunda karmaşık, küçük kırmızı meyveler, baharatlı ekmek ve vanilya notaları var. Ağızda güçlü, zarif ve ince kaplanmış taninlerle desteklenmiş bir yapı sunuyor. Olağanüstü bir uzunluk ve derinliğe sahip olan bu şarap, olgun küçük kırmızı meyveler, beyaz biber, açık tütün ve kavrulmuş notalarla cömertçe...
...Şarapla söyleyin.. Partnerinizi, Le Tendre adlı bir şişe Fransız şarabı ve tatlı ve romantik bir aperatif için iki kadeh içeren bu harika setle şaşırtın!
Durum: Yeni ürün
Ülke: Fransa
Üretim Bölgesi: Loire Vadisi
Ad: Fransız Şarabı
Yıl: 2021
Alkol: 12.5°
Hacim: 75cl...
...Burununda, bu şarap çok ince okaliptüs, mürver çiçekleri, mandalina ve hafif şekerlenmiş limon aromaları geliştiriyor.
Ad: Vin de Pays d'Oc Chardonnay
Renk: Beyaz
Hacim: 0.75 L
Alkol: %13 Hacim
İklim: Akdeniz
Üzüm Cinsi: %100 Chardonnay
Servis Sıcaklığı: 8°...